Myymässä metsääsi? Westas on alueesi puunostaja.

Puukauppa

MYYMÄSSÄ METSÄÄSI? WESTAS ON ALUEESI PUUNOSTAJA

Westaksella työskentelee toistakymmentä puukaupan rautaista metsäasiantuntijaa. Alueittain toimivien hankintaesimiesten tehtävänä on vastata yhtiön puunhankinnasta mutta samalla toimia myös asiakkaan apuna kaikissa metsänhoitoon ja puun korjuuseen liittyvissä kysymyksissä. Westaksen hankintaesimiesten palveleva, aktiivinen ote ja vahva osaaminen näkyy korkeana asiakastyytyväisyytenä. Tarkka katkonta ja huolellinen korjuujälki puolestaan tarkoittaa maksimaalista myyntituloa metsänomistajille.

Westaksen Tukkitili lisää myös puukauppasi tuloja. Metsänomistajan tarpeisiin joustavasti mukautuvan Tukkitilin avaus puukaupan yhteydessä on maksutonta.

Puukaupan vaiheet

Jos harkitset metsäsi myyntiä, alueesi hankintaesimiesten henkilökohtaiset yhteystiedot löydät tältä sivulta sekä tarjouspyyntölomakkeen puukaupasta täältä. Tarjouspyynnön saatuaan Westaksen hankintaesimies ottaa sinun yhteyttä.

Jokaisesta metsäkaupasta laaditaan kulloistakin hakkuualaa koskeva tarjous. Tarjouksen antamista edeltää metsäkäynti, joka on metsänomistajalle maksuton. Metsänomistaja voi luonnollisesti lähteä metsäkäynnille mukaan. Metsäkäynnillä hankintaesimies arvio puuston laadun ja määrän, tekee metsänkäyttöilmoituksen, kartoittaa puiden varastopaikat ja tarkastaa kulkuoikeudet. Samalla voidaan käydä läpi myös muita metsän hoitoon liittyviä asioita.

Milloin on hakkuun aika?

Myyntituloa tuottava harvennushakkuu on syytä tehdä hyvissä ajoin, jotta metsän kunto ja sen myötä tulevaisuuden tuotto ei kasvutilan- ja valonpuutteen vuoksi heikkene. Harvennuksessa poistetaan noin puolet alan puustosta. Heikkolaatuisemmat puut hakataan ja metsään jätetään suorarunkoiset, ympäröivää puustoa nopeammin kasvavat ja parempilaatuiset puut.

Päätehakkuu eli uudistushakkuu on metsänkasvatuksen viimeinen vaihe ja samalla metsän uudistamisen alku. Uudistushakkuu on hakkuista viimeinen, eli se, jossa vanha puusto poistetaan kokonaan tai lähes kokonaan. Hakkuutyyppejä ovat avohakkuu, siemenpuuhakkuu ja suojuspuuhakkuu.

Avohakkuussa metsästä kaadetaan kaikki tai melkein kaikki puut lukuun ottamatta sertifioinnin vaatimia säästöpuita. Tämän jälkeen metsä kylvetään tai istutetaan uudelleen.

Siemenpuuhakkuussa hehtaarille jätetään 50–150 siemenpuuta, joiden siemenistä uuden metsän on tarkoitus syntyä luontaisesti hakkuun jälkeen.

Suojuspuuhakkuussa hehtaarille jätetään 200-400 suojuspuuta suojaamaan taimia auringolta. Suojuspuuhakkuuta käytetään kuusimetsissä, jos on tarkoitus jatkossakin kasvattaa kuusikko.

Tukkikauppaa voidaan tehdä joko pystykaupalla tai hankintakaupalla

Pystykaupassa metsänomistaja luovuttaa valitsemalleen puun ostajalle hakkuuoikeuden sovitulle metsäalalle ja puun ostaja vastaa sekä puunkorjuusta että sen kustannuksista. Kauppahintaan vaikuttavat puusto, leimikon koko, korjuuajankohta, hakkuutapa sekä kohteen sijainti.

Hankintakaupassa vastuu puiden hakkuusta, hakkuukustannuksista, tarvittavista paperitöistä, puutavaran sovitunkaltaisesta laadusta sekä puun kuljetuksesta on metsänomistajalla. Omistusoikeus puutavaraan siirtyy ostajalle metsänomistajan allekirjoitettua mittaustodistuksen.

Mittaus ja kauppahinta

Puukaupan lopullinen hinta määräytyy mittauksen perusteella. Puutavara mitataan joko hakkuukoneen mittalaitteella tai tehdasmitalla. Metsänomistaja saa puutavaran luovutuksen yhteydessä mittaustodistuksen, johon on mittaustulosten lisäksi merkitty eri puutavaralajit yksikköhintoineen sekä lopullinen kauppahinta.

 

 

Yhteystiedot - Puunhankinta

Voit etsiä oman metsäasiantuntijasi yhteystiedot valitsemalla alasvetovalikosta metsäsi sijaintikunnan.

Anne Haukkovaara

Puhelin: 044 744 0197
Sähköpostiosoite: anne.haukkovaara@westas.fi

Hankinta-alueet: Karinainen, Koski Tl, Lieto, Marttila, Mellilä, Tarvasjoki

Ville Ojansuu

Puhelin: 044 744 0174
Sähköpostiosoite: ville.ojansuu@westas.fi

Hankinta-alueet: Köyliö, Huittinen, Vampula, Mouhijärvi, Suodenniemi, Kiikoinen, Äetsä, Sastamala

Juha Järvistö

Puhelin: 044 744 0166
Sähköpostiosoite: juha.jarvisto@westas.fi

Hankinta-alueet: Isojoki, Kauhajoki, Karijoki, Karvia, Teuva

Sami Tuomola

Puhelin: 044 744 0127
Sähköpostiosoite: sami.tuomola@westas.fi

Hankinta-alueet: Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Lavia, Pomarkku

Pasi Kaitala

Puhelin: 050 060 4863
Sähköpostiosoite: pasi.kaitala@westas.fi

Hankinta-alueet: Rauma, Kodisjoki, Lappi, Eurajoki, Luvia, Nakkila, Harjavalta, Kokemäki, Kiukainen, Eura (pohjoinen)

Mikko Vajavaara


Puhelin: 044 744 0124
Sähköpostiosoite: mikko.vajavaara@westas.fi

Hankinta-alueet: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kihniö, Parkano, Ylöjärvi, Kuru

Seppo Kuusisto

Puhelin: 044 744 0132
Sähköpostiosoite: seppo.kuusisto@westas.fi

Hankinta-alueet: Salo, Halikko, Kuusjoki, Muurla, Perniö, Pertteli, Särkisalo, Kisko, Kiikala, Suomusjärvi, Karjalohja, Lohja, Sammatti

Jaakko Kauppila

Puhelin: 044 7440195
Sähköpostiosoite: jaakko.kauppila@westas.fi

Hankinta-alueet: Akaa, Kylmäkoski, Lempäälä, Pirkkala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Nokia, Hattula, Hämeenlinna (Kalvola)

Timo Vuoriranta

Puhelin: 044 744 0133
Sähköpostiosoite: timo.vuoriranta@westas.fi

Hankinta-alueet: Janakkala, Tammela (eteläinen), Loppi, Somero, Karkkila, Nummi-Pusula, Vihti, Nurmijärvi, Hämeenlinna (Renko)

Vesa-Matti Tuomola

Puhelin: 044 744 0138
Sähköpostiosoite: vesa-matti.tuomola@westas.fi

Hankinta-alueet: Punkalaidun, Humppila, Jokioinen, Forssa, Tammela (pohjoinen), Ypäjä, Loimaa, Alastaro

Timo Kajala

Puhelin: 044 744 0136
Sähköpostiosoite: timo.kajala@westas.fi

Hankinta-alueet: Aura, Pöytyä, Yläne, Honkilahti, Hinnerjoki, Eura (eteläinen), Oripää, Säkylä

Siv Vesterlund-Karlsson

Puhelin: 044 744 0139
Sähköpostiosoite: siv.vesterlund-karlsson@westas.fi

Hankinta-alueet: Turku, Raisio, Masku, Nousiainen, Naantali, Rusko, Kaarina, Sauvo, Paimio, Parainen, Kemiönsaari, Piikkiö

Oskari Kamppi

Puhelin: 0500 110210
Sähköpostiosoite: oskari.kamppi@westas.fi

Hankinta-alueet: Pori, Noormarkku, Ulvila, Kullaa, Merikarvia, Siikainen

Teija Laukkanen

Puhelin: 044 744 0177
Sähköpostiosoite: teija.laukkanen@westas.fi

Hankinta-alueet: Pyhäranta, Laitila, Uusikaupunki, Taivassalo, Kustavi, Vehmaa, Mynämäki