Metsäsertifiointi

Tuemme metsien kestävää käsittelyä

Tiedätkö, mitä metsän sertifiointi tarkoittaa? Suomessa yksityismetsänomistajalla on kaksi metsäsertifiointivaihtoehtoa: joko liittyä Suomessa yleisempään PEFC-sertifiointiointiin tai kansainvälisempään FSC-sertifiointijärjestelmään.

Kuulumalla sertifiointiin varmistat metsänomistajana, että metsissäsi työskentelevät toimijat noudattavat sertifikaatin asettamia standardeja – eli omaa metsääsi hoidetaan kestävän metsätalouden periaatteiden mukaisesti luonnonvaroja kunniottaen. Lisäksi sertifikaatti takaa tulevienkin puuvarantojesi arvon, sillä sertifioidun puun kysyntä kasvaa markkinoilla koko ajan.

Pystyt liittämään metsäsi PEFC-sertifiointiin esimerkiksi Kestävän metsätalouden yhdistyksen (KMY) tarjoaman aluesertifikaatin kautta. Jos kaipaat lisätietoa, paikalliset metsäasiantuntijamme ovat valmiina palvelemaan ja avustamaan sinua kaikissa sertifiointiin liittyvissä asioissa.

Westaksen tuotteille on myönnetty PEFC- sekä FSC®-sertifioinnit

Westas hankkii kaiken käyttämänsä puutavaran vain sertifioiduista metsistä. Sertifiointikriteerien huomioinen puunhankinnassa ja koko tuotantoketjussa varmistaa, että hoidamme metsiä kestävän kehityksen standardien mukaisesti ja pysymme perillä myös puuraaka-aineen alkuperästä.

Tutustu tarkemmin Westaksen sahatavaraa sekä koko toimintaa koskeviin sertfikaatteihin.

 

Johdon sitoutuminen sertifiointiin

Westas Group Oy tukee kestävää kehitystä ja näin ollen myös luonnonvarojen biologisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää hyödyntämistä.

Lue lisää

Yhteinen savotta