MODERNIT YKSIKÖT VASTAAVAT LAADUSTA JA TULOKSESTA

Westas on yksi Suomen suurimmista yksityisistä puunjalostusyhtiöistä. Länsi-Suomessa sijaitsevan konsernin muodostavat Westas Group Oy, Westas Raunio Oy ja Westas Pihlava Oy. Sahojen raaka-ainehankinnasta vastaava metsäosasto toimii pääkonttorissamme Koskella.

Sahaamme suomalaisuuden ja kestävän tulevaisuuden puolesta 

Westaksen vuotuinen liikevaihto on noin 175 miljoonaa euroa ja omavaraisuusasteemme on 54,5 %. Liiketoimintamme perustan muodostavat sahaus sekä bioenergiatoiminnot: modernit sahamme tuottavat vuodessa yhteensä noin 480 000 m³ kuusi- ja mäntysahatavaraa.

Avainlippu-tunnuksen arvoista työtä

Westas Group on suomalaisten sahojen edunvalvontajärjestö Sahateollisuus ry:n jäsen. Meille on myös myönnetty Avainlippu-tunnus. Arvostettu ja laajalti tunnettu alkuperämerkki kertoo yhdellä silmäyksellä, että Westas-tuotteet on valmistettu Suomessa ja palvelumme on kotimaista alkuperää.

Lue uutinen

Paikallinen sydän –  globaalit verkostot

Hankimme vuosittain liki 1,3 miljoonaa kuutiota kotimaista, korkealaatuista ja sertifioitua puuraaka-ainetta. Metsäosastomme ammattilaisten tehtävänä on varmistaa sahojen häiriötön raaka-aineen saanti sekä metsäluonnon ja metsänomistajan tarpeet huomioiva korjuu.

Aktiivinen sekä asiakaslähtöinen palvelu on kasvattanut meistä halutun puukauppakumppanin kotimaan lisäksi myös maailmalla. Viennin osuus liikevaihdostamme on noin 85 %. 

Westas Group tunnetaan kaikilla merkittävillä sahatavaramarkkinoilla niin Euroopassa, Aasiassa, Lähi-idässä kuin Pohjois-Afrikassakin. Juuremme ovat syvällä suomalaisessa metsässä ja perinteikkäässä puukaupassa – mutta katse vahvasti tulevaisuuden kestävissä ratkaisuissa. 

Alan edelläkävijänä emme vain usko uusiin mahdollisuuksiin. Me myös luomme ja kasvatamme niitä.

Sahamme