Kesätyörekryn hakuaika päättyy helmikuussa – toimi nyt!

Westas käynnisti kesätyöntekijähaun vuodelle 2024 hyvissä ajoin joulukuun puolivälissä. Tarjolla on kokonaisvaltainen näköalapaikka puunhankintaan ja sahateollisuuteen.

Westaksen metsäjohtaja Maija Perävainio valottaa rekrytoinnin etenemistä ja taustoja. Työvoiman ja tulevaisuuden asiantuntijoiden haun lisäksi yrityksen tahtotilana on olla läsnä ympäröivässä yhteiskunnassa, kantaa sosiaalinen vastuu ja olla mukana kehittämässä alaa.

– Vuoden vaihduttua kesätyöhaku on vilkastunut selvästi. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana, joten ajoissa on hyvä olla liikkeellä. Prosessin etenemistahti riippuu hakijoiden määrästä, mutta viimeistään maaliskuussa olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin tulosten merkeissä, Perävainio kertoo.

– On hienoa, että alalle hakeutuu uusia opiskelijoita ja tekijöitä. Siksikin haluamme olla yhteisissä kesätyötalkoissa mukana. Kesätöiden kautta opiskelijat saavat tulevaisuuden kannalta tärkeää työkokemusta. Metsäala tarjoaa monenlaisia kiinnostavia töitä ja harjoittelujen avulla voi löytää juuri sen itselleen omimman paikan. Tälläkin hetkellä puunhankinnassamme työskentelee ihmisiä, joiden ensimmäinen työpaikka Westaksella on ollut kesätöissä. Kesätyöt ovat samalla erinomainen mahdollisuus löytää vakityöpaikka.

Hakijoilta odotetaan jo jonkin verran aikaisempaa kokemusta teollisuuden puunhankinnasta, sillä käytännön töihin pääsee käsiksi heti. Westaksella toivotaan, että töihin pääsisi perehtymään jo huhtikuussa. Perehdytys on tärkeää sekä turvallisuuden että osaamisen näkökulmasta. Perehdytyksen jälkeen kesätyöntekijät pääsevät työskentelemään itsenäisesti, mutta apua on aina saatavilla hyvästä työporukastamme.

– Haluamme tarjota alalta aitoa työkokemusta ja tehtäviä, joita kesätyöntekijä edistää kesän aikana. Esimerkiksi omavalvonnan tehtävissä luvassa on oman toimintamme laadunvarmistusta kuten korjuujäljen ja metsänhoitotöiden tarkastuksia. Metsäsertifioinnin osalta varmistetaan kriteerien täyttymistä eli vaikkapa, että säästöpuita on jäänyt oikea määrä.

Miksi kannattaa hakea juuri Westakselle?

– Olemme sopivan kokoinen yritys, jossa näkee laaja-alaisesti alan toimintaa eikä vain yhtä aluetta. Olen aivan varma, että tänäkin vuonna Westakselle löytyy hyvät kesätyöntekijät, metsäjohtaja Maija Perävainio päättää.

Hakuaika päättyy 15.2.2024. Tarkemmat tiedot hausta löydät täältä: westas.fi/tyopaikat/haemme-kesatyontekijoita-koskelle

Lisää uutisia