Tulostiedote

MYÖNTEISESSÄ SUHDANTEESSA MUTTA KUSTANNUSPAINEESSA

Westas Group -konsernin tilikausi 2017 päättyi viime syksynä alkaneeseen myönteiseen suhdannetilanteeseen. Konsernin liikevaihto ja tuotantomäärä nousivat edellisestä tilikaudesta 13 %, liikevaihdon noustessa 120,8 miljoonaan euroon. Kasvun mahdollistivat kasvavat Kauko-Aasian vientimäärät sekä parantunut rakentamisen suhdanne Euroopassa ja kotimaassa. Pohjois-Afrikan tilanne mäntysahatavaran tärkeimpänä vientialueena on myös vakautunut viime kuukausina. Myönteisestä suhdannetilanteesta huolimatta konserni suhteellinen kannattavuus tippui raaka-aine- ja rahtikustannusten nousun takia. Konsernin liikevoitto oli 3,4 miljoonaa euroa, kun se oli edellisenä vuonna 4,3 miljoonaa euroa.

Sahateollisuus on kärsinyt toimialana uusiutuvan energian tukipolitiikasta, joka on heikentänyt sahojen sivutuotetuloja sekä vääristyneestä tukki- ja kuitupuu-hintasuhteesta, joka ei korreloi sahateollisuuden maksukyvyn kanssa.

KONSERNIN YRITYSILME MUUTTUU JA PALVELU PARANEE

Syksystä 2017 Westas-konserni on työstänyt strategiaansa tuleville vuosille. Yhtiö näkee, että suomalaiset metsänomistajat hakevat osaavaa ja palvelualtista puunostajaa sekä sahateollisuuden asiakkaat globaaleilla markkinoilla laadukasta asiakkaiden tarpeisiin räätälöityä sahatavaraa. Metsän ja sahatavaran käyttäjien välille tarvitaan joustavasti toimivaa osaavaa sahayhtiötä ja sen henkilöstöä. Strategian osana konserni uudistaa myös yritysilmeensä. Haluamme rakentaa brändin alueemme parhaana puunostajana. Meihin ei tarvitse sitoutua jäsenyyssopimuksin, emme tarjoa bonuksia tai muita kytkyjä vaan yhteistyön side on onnistuneet kaupat, hyvä henkilökohtainen palvelu, luotettavuus ja kauppapäivän paras kokonaistarjous yhteistyökumppanillemme. Yksinkertaista ja selkeää.

Koskella, 28.3.2018

Pekka Kopra
Toimitusjohtaja

Lisää uutisia