Tervetuloa avoimiin oviin 16.9.2016

Westas Group Oy:n Kosken saha avaa ovensa kaikille sahateollisuudesta kiinnostuneille perjantaina 16.9.2016. Luvassa on sahan toimintaan tutustumista, työnäytöksiä sekä tuttuja puhujia.

Vuonna 1909 Paimionjoen varteen perustettu Raunion saha siirtyi Westas Group Oy:n omistukseen vuonna 2013. Tänä päivänä yksikkö työllistää noin 55 henkeä ja tuottaa vuosittain lähes 230 000 m3 mänty- ja kuusisahatavaraa, josta pääosa suuntautuu vientiin.

Metsästä valmiiksi tuotteeksi

Perjantaina 16. syyskuuta ovet avautuvat yleisölle klo 9.00. Metsätyö- ja biopolttoaineen tuotantonäytösten lisäksi vieraat pääsevät tutustumaan sahausprosessin vaiheisiin ja nykyaikaisen sahan toimintaan. Juhlateltassa on tarjolla keittolounas sekä elävää musiikkia.

Puolilta päivin kuullaan Westas Groupin toimitusjohtaja Pekka Kopran avaussanojen lisäksi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen sekä Sahateollisuus ry:n toimitusjohtaja Kai Merivuoren tervehdykset.

Kosken koulun 9-luokkalaisille on järjestetty bussikuljetus sahalle, jossa he tutustuvat muiden vieraiden tapaan yksikön toimintaan. Koululaisille on järjestetty myös tilaisuus, jossa heille esitellään erilaisia uramahdollisuuksia sahalla ja metsäteollisuudessa.

Sahakierrokset ja työnäytökset päättyvät klo 14.00 ja saha sulkee ovensa klo 14.30. Paikalle ovat tervetulleita kaikki nykyaikaisesta metsäteollisuudesta ja Westas Group Oy:n toiminnasta kiinnostuneet.

Nykyaikainen sahateollisuuskonserni

Westas Group Oy on yksi Suomen suurimmista yksityisistä puunjalostusyhtiöistä. Konsernin Koskella ja Porissa sijaitsevat sahat tuottavat vuodessa yhteensä noin 390 000 m3 kuusi- ja mäntysahatavaraa.

Westas Groupilla on asiakkaita yhteensä yli 35 maassa ja viennin osuus sahatavaratuotannosta on lähes 85 %. Konsernin liikevaihto on noin 105 miljoona euroa ja se työllistää yhteensä yli 140 henkilöä.

Konsernin puunhankintaosasto ostaa vuosittain yli miljoona kuutiota puuta länsisuomalaisista metsistä. Westas Bioenergia Oy puolestaan ostaa ja jalostaa hakkuilla sekä tuotannossa syntyvät sivutuotteet laadukkaaksi polttoaineeksi. Yhtiö on alueen suurin yksityinen biopolttoaineentuottaja ja sen asiakkaina on laaja joukko alueen keskisuuria sekä suuria energiantuottajia.

Lisätiedot:
Pekka Kopra, Westas Group Oy, toimitusjohtaja. Puh. +358 50 597 7245

Lisää uutisia